België | Select other Country

Het merendeel van de Belgische bevolking haalt te weinig vitamine D uit voeding
Het merendeel van de Belgische bevolking haalt te weinig vitamine D uit voeding

Het probleem met een onvoldoende inname van vitamine D bij Belgen is  verontrustend. Voornamelijk bij jonge kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, aldus de onderzoekers. Lees hieronder meer over de nieuwe studie en ontdek hoe gemakkelijk je een tekort aan deze essentiële voedingsstof kan aanvullen.

De meeste Belgen slagen er niet in om voldoende vitamine D uit voeding te halen.Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent, samen met het Federale onderzoekscentrum Sciensano. Het onderzoek, dat gebaseerd is op de Belgische nationale voedselconsumptiepeiling, heeft aangetoond dat voeding, verrijkte voeding met vitaminen en supplementen onvoldoende bijdragen aan de inname van vitamine D. Dit kan een probleem zijn, vooral voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en hun nakomelingen.

Belangrijkste voedingsstof voor de ontwikkeling van het kind

Vitamine D speelt een essentiële rol bij het behoud van sterke botten en tanden. Het draagt bij tot een normaal immuunsysteem en is nodig voor de celdeling én de celspecialisatie. Daarom is het een belangrijke voedingsstof bij de ontwikkeling van een kind. Ouders worden regelmatig geadviseerd hun baby's te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon. Hiermee wordt wel de belangrijkste bron van vitamine D weggehaald, namelijk zonnestralen. Het probleem wordt alleen maar erger door het feit dat moedermelk nagenoeg geen vitamine D bevat. Naar schatting loopt 22% van de zuigelingen het risico op te weinig vitamine D, concluderen de onderzoekers.

Wijdverspreid tekort in Europa

In de afgelopen jaren hebben studies uit verschillende Europese landen, zoals Hongarije, Italië en Portugal verrassend genoeg aangetoond dat er een gekend probleem is met een tekort aan vitamine D bij de bevolking. Ondanks het feit dat  bepaalde Europese landen, in vergelijking met landen zoals België waar het alleen mogelijk is om vitamine D op te nemen in de zomerperiode, wel veel zon hebben. De zomermaanden zijn de enige tijd van het jaar waarin de zon voldoende hoog aan de hemel staat om het proces mogelijk te maken.

D-Pearls is een nuttig alternatief

Voor iedereen die niet in staat is om voldoende vitamine D uit zonlicht en uit de voeding te halen, kan een voedingssupplement, zoals D-Pearls van Pharma Nord, een nuttig alternatief zijn. D-Pearls bevat vitamine D3 in koud geperste olijfolie voor een optimale opname in het lichaam. D-Pearls is wetenschappelijk getest in verschillende studies en heeft een goede biologische beschikbaarheid en een optimale werkzaamheid. D-Pearls is de oplossing voor het hele gezin.

D-Pearls is beschikbaar in verschillende doseringen en is verkrijgbaar bij uw apotheker:

To the frontpage

Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

 

Openingstijden 

Ma. t/m vr. 8u00 – 16u30

+32 2 720 51 20  

Adres  

Pharma Nord bv
Minervastraat 14
1930 ZAVENTEM
België / Belgium

Instagram