Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Pharma Nord is één van Europa's leidende fabrikanten van voedingssupplementen en kruidenpreparaten. Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

  De onderzoeksdatabase van Pharma Nord bevat meer dan 8.000 wetenschappelijke studies – inclusief een groot aantal onderzoeken die met eigen preparaten zijn uitgevoerd. De database is de hoeksteen van de productontwikkeling.

  Pharma Nord, met zijn productiefaciliteiten en hoofdkantoor in Denemarken, is in bijna 50 landen verkrijgbaar. De producten van Pharma Nord zijn via 25 dochtermaatschappijen en 20 business partners vertegenwoordigd in Europa, het Midden-Oosten en in de snel groeiende markten van Azië en de Verenigde Staten.

  Pharma Nord is een besloten vennootschap.
   

  DEENSE KWALITEIT

  Pharma Nord vervaardigt voedingssupplementen en kruidenpreparaten in Denemarken die voldoen aan de strikte Deense wetgeving. Omdat deze wetgeving de strengste is in Europa zijn de producten van een hoog en geborgd kwaliteitsniveau. Door de toenemende populariteit van deze kwaliteitsproducten heeft Pharma Nord zijn productiefaciliteiten in Denemarken uitgebreid en de productie niet naar lage lonen landen verplaatst. Recentelijk is een nieuwe fabriek met productie- en opslagfaciliteiten geopend in Vojens, ongeveer 50 km ten noorden van de Deens-Duitse grens. Met deze uitbreiding kan Pharma Nord zijn huidige productiecapaciteit verdrievoudigen en voldoen aan toekomstige groei en ontwikkeling.

   

  EEN STERK MERK

  Pharma Nord is in vele landen een bekend merk geworden. Vooral dankzij het karakteristieke design met het bekende “kwaliteitslogo”, de gouden vijzel met het opengewerkte “kijkgat” naar de producten in de verpakking, de exclusieve doosjes met de zilveren rand en het uniforme Bio-concept. Consumenten, detaillisten en medewerkers in de gezondheidszorg associëren deze kenmerken met gedegen onderzoek, hoge biologische beschikbaarheid en veiligheid. Ze zorgen ervoor dat de Pharma Nord producten een vaste plaats krijgen op een markt die vaak door trends wordt beheerst. Niet voor niets heeft de internationale Superbrand Council Pharma Nord uitgeroepen tot “Superbrand 2007”.
   

  NUTRACEUTICAL INDUSTRY

  Pharma Nord en een aantal collega’s uit de branche hebben de Nutraceutical Industry (NI) opgericht, een vennootschap van vooraanstaande nutraceutische leveranciers.

  Hoofddoel van de NI is om de kloof tussen de twee scherp gescheiden sectoren van farmaceutische geneesmiddelen en voeding te overbruggen. Sven Moesgaard, directeur technische zaken van Pharma Nord, staat aan het hoofd van de Nutraceutical Industry.

  GESCHIEDENIS VAN PHARMA NORD

  Pharma Nord werd in 1981 opgericht door de twee huidige eigenaren, Eli Wallin en Sven Moesgaard, die zijn begonnen met de import van een Brits selenium product. Dit product werd vrij snel verder ontwikkeld tot het bekende product Selenium+Zink, dat nog steeds een hoeksteen is van het productassortiment.

  Het onderliggende idee van Pharma Nord was om de tekortkomingen van de moderne voeding te compenseren door middel van voedingssupplementen met een hoge biologische beschikbaarheid en een goed gedocumenteerde werking. Selenium+Zink verwezenlijkte deze filosofie met succes in één enkel product en legde de basis voor de eerste dochterondernemingen die in Zweden, Engeland en Finland werden gevestigd.

  In de loop der jaren heeft Pharma Nord de reputatie opgebouwd van een innoverende en vooruitstrevende speler op de markt. Pharma Nord was het eerste bedrijf dat co-enzym Q10 op de Europese markt heeft geïntroduceerd. Het product Bio Q10 werd in 1990 gelanceerd en is uitgegroeid tot één van de bekendste Q10 producten ter wereld. Dit is slechts één van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat Pharma Nord vooroploopt bij het omzetten van nieuwe kennis in nieuwe producten.

  De Pharma Nord producten worden momenteel verkocht in meer dan 50 landen.

   

  WIJ KENNEN MAAR 1 STANDARD - DE HOOGSTE

  Pharma Nord neemt een aparte plaats in de voedingssupplementenindustrie in omdat al onze producten – inclusief de voedingssupplementen – niet alleen worden geproduceerd volgens cGMP (current Good Manufacturing Practice) maar ook in overeenstemming met de richtlijnen voor de productie van medicijnen. Deze hogere productiemaatstaf brengt een aantal voordelen voor Pharma Nord en zijn klanten met zich mee. De klanten profiteren van de controlemechanismen en vereisten die aan farmaceutische productie verbonden zijn, zoals gedocumenteerde uniformiteit, veiligheid en werkzaamheid van het product. Voor Pharma Nord zelf betekent dit dat artsen, onderzoekers en andere gezondheidsspecialisten onze preparaten vertrouwen en veel daarvan voor wetenschappelijke studies gebruiken en aan hun cliënten aanbevelen. Het is bovendien mogelijk dat hetzelfde preparaat in een aantal landen als vrij verkrijgbaar voedingssupplement maar ook als medicijn op de markt wordt gebracht, soms onder verschillende productnamen. De Pharma Nord producten worden momenteel verkocht in meer dan 50 landen

  ERKENNING EN AWARDS

  De combinatie van gedocumenteerde producten en verkopen via apotheken heeft Pharma Nord aanzienlijk succes en wereldwijde erkenning opgeleverd. In de loop der jaren heeft Pharma Nord een aantal eervolle onderscheidingen op verschillende gebieden mogen ontvangen van de handel en retailorganisaties.

  Recentelijk ontving Pharma Nord de volgende awards:

  • Omega 7 Pharma Nord wint award voor het beste product 2023
  • Immunity Pack wint award voor het beste product 2021
  • D-Pearls 3000 wint award voor het beste product 2017
  • Bio-Melatonine wint award voor beste product 2016
  • Bio-Chromium verkozen tot beste product 2015
   Lees meer
  • StatiQinon wint Award Nutri- & Fytotherapie "Beste Product 2012"
   Lees meer
  • Primmuno Plus wint de prijs "Beste Product 2009" in België
   Lees meer

  "Beste Product 2015"

  "Beste Product 2012"

  Primmuno Plus wint de prijs
  "Beste Product 2009" in België

   

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram