Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  - Q&A

  Q    Wat is co-enzym Q10 ?

  A    Q10 of co-enzym Q10 is een natuurlijke stof die een cruciale rol speelt bij de energieproductie in ons lichaam. Het is aanwezig in elke lichaamscel en terug te vinden in de mitochondriën, die op hun beurt energie uit onze voeding halen. 

     Waar vinden we co-enzym Q10 terug ?

     Net zoals vitaminen en mineralen wordt Q10 deels van nature teruggevonden in onze voeding. Vooral vetrijk voedsel zoals vette vis, soja, noten en vlees zijn rijk aan Q10. De hoeveelheid die door onze voeding wordt geleverd is daarentegen eerder beperkt. Ons lichaam kan echter ook zelf de stof Q10 aanmaken. Deze lichaamseigen aanmaak, in normale omstandigheden en bij jonge mensen, is veel groter dan de hoeveelheid die men uit de voeding haalt.

  Q    Welke lichaamsdelen hebben de hoogste energiebehoefte ?

  A    Voornamelijk onze spieren, lever, nieren en ons hart hebben een hoge energiebehoefte voor een optimale werking. Ook voor fervente sporters en alle 50+' ers kan een aanvulling met Q10 gunstig zijn.

     Welke factoren zorgen ervoor dat de lichaamseigen aanmaak vermindert ?

  A    De aanmaak daalt met de leeftijd. Volgens deskundigen zou er een maximale productie aan Q10 zijn rond 21 jaar. Vanaf 25 jaar daalt de aanmaak stelselmatig. De aanmaak wordt eveneens afgeremd bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen (bijvoorbeeld cholesterolverlagende statines).   

    Wat is het verschil tussen Bio-Q10 en BioActive Q10

  A   Co-enzym Q10 kan onder verschillende vormen voorkomen, waaronder  ubiquinol, de vorm waarin co-enzym Q10 in het lichaam actief is. Deze wordt gebruikt in BioActive Q10. De andere vorm die gebruikt wordt in Bio-Q10, ubiquinone, is de vorm zoals men die in de voeding vindt.

   

  DÉ OPLOSSING ?

  Je kan je tekorten aanvullen met Bio-Q10 of BioActive Q10, identiek aan de lichaamseigen vorm van Q10. Bio-Q10 is goed gedocumenteerd, heeft een hoge biologische beschikbaarheid en een gegarandeerde veiligheid. Met toevoeging van vitamine C ter ondersteuning van de energieproductie van het lichaam.
   

  Geef een correct antwoord op volgende vraag:

   

  * U kunt slechts één staal per persoon ontvangen

  ** Actie geldig tot 21/12/2022 en is beperkt tot één deelname per gezin of per adres, en enkel voor deelnemers woonachtig in België.

  Uit de toegestuurde formulieren met een correct antwoord worden maandelijks tien winnaars getrokken die persoonlijk verwittigd zullen worden en het gratis product wordt hen zonder kosten toegestuurd. De winnaars worden eveneens vermeld op de website.

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram