Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Meer selenium kan de gezondheid van de man ten goede komen
  Een lage opname van selenium kan ervoor zorgen dat mannen te weinig van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgen voor een optimale bescherming van het lichaam. Lees verder en ontdek hoe men zeker kan zijn van voldoende selenium met behulp van SelenoPrecise...

  De westerse levensstijl kan het risico op prostaatproblemen bij mannen verhogen. Verschillende factoren kunnen hier een invloed op uitoefenen, zoals: overgewicht, nachtwerk, blootstelling aan chemische stoffen, genetische aanleg of een dieet. Meerdere studies hebben aangegeven dat er bepaalde stoffen in de voeding zitten die beschermende eigenschappen hebben. Selenium is zo'n voedingsstof die de moeite waard is om eens van naderbij te bekijken.

  Europa is een gebied met weinig selenium

  Selenium verkrijgen we enkel uit de voeding die we eten. De opname van selenium in grote delen van Europa is redelijk laag. Dit komt omdat er in Europa veel regio's zijn met een laag selenium gehalte in de landbouwgrond. Door de klimaatverandering zijn er in Europa veel bodems die te weinig selenium bevatten. Vooral in Duitsland, Denemarken, Finland en delen van de Balkan treft men dergelijke landbouwbodems aan. Ook in België is de bodem niet rijk aan selenium. Verschillende studies hebben aangetoond dat mannen voordeel halen uit een hogere opname van selenium en daarom verdient selenium meer aandacht.

  Belgische situatie in verband met prostaatproblemen
  Wereldwijd worden er bij mannen frequent prostaatproblemen vastgesteld. Twee derde van de cases zijn geconstateerd in meer ontwikkelde gebieden van de wereld. In België komen prostaatproblemen vaker voor bij mannen ouder dan 45 jaar. In 2014 werden er in ons land 7953 nieuwe gevallen van prostaatproblemen bij mannen geregistreerd.

  Te weinig selenium in het bloed

  Een groep wetenschappers van de Universiteit van Aarhus te Denemarken, het Deens kankeronderzoekcentrum en het nationaal voedselinstituut DTU hebben een studie uitgevoerd op 21,179 Deense mannen. Bij het begin van de studie werd vastgesteld dat 80% van de deelnemers onvoldoende selenium in hun bloed had voor het optimaal functioneren van het selenium afhankelijke enzym, selenoprotein P. Dit enzym is belangrijk voor de bescherming van de gezondheid van de man.


  Een behandeling met organisch seleniumgist
  Aan de hand van een nieuwe studie onderzochten Nederlandse wetenschappers van de universiteit van Wageningen of selenium bepaalde genen afremt, die bekend staan om prostaatproblemen te veroorzaken. De onderzoekers gaven de deelnemers placebo of SelenoPrecise, een gepatenteerde seleniumgist met een hoge biologische beschikbaarheid. Ze stelden vast dat het toedienen van selenium een positief effect had. Op slechts vijf weken tijd was het gemiddeld niveau van selenium in het bloed van de mannen effectief verhoogd van 81 microgram (voor de behandeling) naar 185 microgram (na de behandeling).


  1Oncotarget, 2017, Vol. 8, (No. 6), pp:10565-10579

  Goede gedocumenteerde absorptie

  SelenoPrecise is een organisch seleniumgist met meer dan 30 verschillende soorten organische selenium, wat gelijk is aan wat je zou binnenkrijgen via een evenwichtige voeding. Het is aangetoond dat 88,7% van het selenium uit het preparaat wordt opgenomen in het lichaam. Daarenboven wordt 74% van deze geabsorbeerde selenium vastgehouden en omgezet in de belangrijkste seleniumafhankelijke eiwitten zoals selenoprotein P. De uitstekende opname, alsook de biologische beschikbaarheid maakt dat SelenoPrecise zeer geschikt is.
   

  Lees meer

   

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram