Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Quiz
  Selenium + Zinc

  Selenium blijkt bij velen een onbekend element. Toch is het mineraal cruciaal voor een goede werking van ons lichaam. Selenium wordt teruggevonden in landbouwgronden. In de Europese bodem is selenium slechts zeldzaam aanwezig. Bovendien zorgen foutieve voedingskeuzes ervoor dat mensen een tekort aan selenium oplopen. Experten adviseren een aanbreng van 100 µg selenium per dag, voor een optimale werking van alle selenium-afhankelijke enzymen in ons lichaam. De aanbreng in België daarentegen schommelt tussen 30 en 60 µg per dag. De belangrijkste voedingsbronnen voor selenium zijn vis, schaal- en schelpdieren, melkproducten en eieren.

  Een tekort aan selenium is nog meer uitgesproken bij personen met darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn of glutenintolerantie (Coeliakie). Naast een tekort in de voeding is er eveneens een verminderde opname ter hoogte van de darmen.

  Selenium is belangrijk voor een normale werking van het immuunsysteem. Tevens, als antioxidant beschermt het onze lichaamscellen tegen vrije radicalen. Op die manier kan oxidatieve schade aan gezond weefsel worden voorkomen. Selenium is ook betrokken bij de ontgifting van zware metalen wanneer die in ons lichaam aanwezig zijn.

  Selenium speelt ook een  rol in de schildklierfunctie. Het is nodig voor de activatie van het schildklierhormoon. Daarom kan een tekort aan selenium de oorzaak zijn van een hypothyreoïdie, een te traag werkende schildklier met algemene klachten van vermoeidheid, gewichtstoename, haaruitval, een algemeen koudegevoel of lusteloosheid. Een tekort aan selenium is eveneens een risicofactor voor de ziekte van Hashimoto, een auto-immuunziekte waarin het immuunsysteem de schildklier zelf aanvalt. Hierdoor ontstaan terugkerende ontstekingen en laat de schildklier het afweten. Schildklierafwijkingen komen tot vijf keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

  Tot slot heeft selenium ook een prominente rol bij de mannelijke vruchtbaarheid. Selenium draagt namelijk bij tot de vorming van gezonde zaadcellen. Uit onderzoek blijkt eveneens dat te lage waarden aan selenium het risico op prostaatproblemen verhogen.

  * U kunt slechts één staal per persoon ontvangen

  ** Actie geldig tot 30/06/2023 en is beperkt tot één deelname per gezin of per adres, en enkel voor deelnemers woonachtig in België.

  Uit de toegestuurde formulieren met een correct antwoord worden maandelijks 10 winnaars getrokken die persoonlijk verwittigd zullen worden en het gratis product wordt hen zonder kosten toegestuurd. De winnaars worden eveneens vermeld op de website.

   

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram