Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Gebruik van TV en computer 's avonds laat remt productie slaaphormoon
  's Avonds te veel in contact komen met het blauw licht van TV schermen, laptops, tablets en smartphones is volgens de Hoge Gezondheidsraad niet goed voor de gezondheid. Lees hier waarom...

  Kijk 's avonds niet naar elektronische schermen want het blauwe licht dat zij uitzenden is slecht voor de gezondheid, zo zegt de Hoge Gezondheidsraad. Op korte termijn kan overmatige blootstelling leiden tot slaapstoornissen, schommelingen in gemoedstoestand en op lange termijn zelfs tot hartproblemen.

  Een nuttig weetje is dat deze nachtelijke blootstelling aan blauw licht de lichaamseigen aanmaak van melatonine afremt. Melatonine is het hormoon dat instaat voor de regeling van ons slaap-waakritme.

   

  Enkele handige tips

  Hier zijn enkel tips om een te grote blootstelling aan blauw licht en een tekort aan melatonine tegen te gaan:

  • Vermijd alle toestellen die blauw licht geven (smartphones, tablets, computers, tv, …) voor het slapengaan.
    
  • Als je echt niet anders kan dan ze te gebruiken, kies je best voor het 'rode spectrum' op je toestel. Dat is een optie (of een app die je kan downloaden) die als een filter op je scherm werkt. Dit rode licht is veel minder schadelijk 's avonds.
    
  • Vermijd elke vorm van artificieel licht eenmaal je in bed ligt. Elk contact kan namelijk de melatonineproductie opnieuw afremmen. Ga met andere woorden in gedempt licht naar het toilet.
    
  • Neem een melatonine smelttablet om je melatonineniveau stabiel te houden. Een sublinguale smelttablet heeft het voordeel van een snelle en maximale opname van het actieve bestanddeel. De tabletten kunnen kort voor het slapengaan ingenomen worden en zijn daardoor een handige oplossing.

   

  Bio-Melatonine Complex – als je het moe bent van schaapjes te tellen

  Bio-Melatonine Complex is een sublinguaal voedingsupplement waarbij elke smelttablet 0,29 mg van de actieve stof bevat. Slik- of kauwtabletten zouden dan wel veel goedkoper zijn om te produceren maar heeft niet dezelfde goede biologische beschikbaarheid als een sublinguale smelttablet. Bij een slik- of kauwtablet verlaat het grootste deel van de melatonine het lichaam zonder enig effect. Behalve melatonine bevat Bio-Melatonine Complex ook nog 10 mg niacine voor een optimaal effect.

  Bio-Melatonine Complex is bovendien zeer gemakkelijk in te nemen : plaats de tablet onder de tong en laat langzaam smelten. Het mondslijmvlies neemt de melatonine snel op en voert het naar het bloed. Kort in te nemen voor het slapengaan.

   

  Wie heeft er baat bij een melatoninesupplement?

  Er zijn verschillende jobs en levensstijlen die een negatief effect kunnen hebben op de lichaamseigen aanmaak van melatonine. Dit is mogelijk bij:

  • Mensen die 's nachts werken
  (ploegwerk, verpleegkundigen etc)
  • Mensen die vaak trans-Atlantische vluchten maken
  • Mensen met een drukke agenda of een hectische levensstijl

  Een melatoninesupplement kan een tekort aan melatonine aanvullen en op die manier de normale functie ervan ondersteunen.

   

  Maak kans op een gratis doosje - klik hier

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram