Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  TEVEEL BELGEN NEMEN SLAAPMEDICATIE
  - Maar bestaat er een alternatief ?

  Begin januari is de Federale regering gestart met een sensibiliseringscampagne tegen het overmatig gebruik van slaapmedicatie, ook wel bekend als benzodiazepines. Ze roepen de bevolking, alsook artsen en apothekers, op om eerst aan alternatieven te denken. Uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut van Volksgezondheid blijkt dat 1 op 8 Belgen slaapmedicatie neemt om beter te kunnen slapen. Dit maakt ons land bij de grootste gebruikers van deze geneesmiddelen.

  Slaaphyghiëne

   

  De behandeling van slaapklachten start allereerst bij een goede slaaphygiëne. Vermijd in bed alle andere activiteiten zoals eten en tv-kijken en probeer een vast uur van opstaan te respecteren, ongeacht de hoeveelheid slaap de vorige nacht. Een zware maaltijd vlak voor het slapengaan kan de slaapkwaliteit eveneens beletten. Daarnaast is het altijd aangewezen om te zorgen voor een aangename slaapkamertemperatuur, een goede verluchting, voldoende ventilatie en een goede verduistering.

  Relaxatieoefeingen of plantaardige middeltjes kunen helpen om tot rust te komen. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een natuurlijke oplossing om écht beter te slapen en komen zo bij melatonine terecht. Melatonine is de natuurlijke stof die ons lichaam produceert in de pijnappelklier (in het centrum van de hersenen). Het wordt bij iedereen door het lichaam zelf aangemaakt bij het vallen van de avond.

  Er zijn een aantal factoren die de aanmaak van melatonine kunnen afremmen. Omdat de afscheiding van melatonine in het lichaam lichtgevoelig is, kan het mechanisme verstoord worden wanneer je jezelf teveel blootstelt aan het zogenaamde "blauwe licht". Dit krijg je van de schermen van TV's, laptops, mobiele telefoons en andere elektronische apparaten. Maar ook als gevolg van ouder worden, onregelmatig werken, stress, het drinken van koffie of alcohol tot 6 uur voor het slapengaan, kan een tekort aan melatonine veroorzaken.

  Bio-Melatonine Complex

   

  Om je slaap- en waakritme op peil te houden moet je ervoor zorgen dat je voldoende melatonine hebt op het juiste moment. Dit is nodig voor een goede slaap en om uitgerust op te staan. Bio-Melatonine Complex kan ertoe bijdragen om op het juiste moment de juiste hoeveelheid melatonine te hebben. Elke sublinguale smelttablet bevat 0,29 microgram melatonine, gecombineerd met 10 microgram niacine (vitamine B3). Laat kort voor het slapengaan onder de tong smelten. In 20 minuten zorgt dit voor een normaal niveau van melatonine.

  OPGELET : Bio-Melatonine Complex is GEEN slaapmiddel, wel een voedingsaanvulling, dat je helpt om op het juiste moment voldoende melatonine te hebben.

  Meer informatie over Bio-Melatonine Complex vindt u terug op : Bio-Melatonine complex

  Geef een correct antwoord op volgende vragen:

  * U kunt slechts één staal per persoon ontvangen

  ** Actie geldig tot 31/12/2024 en is beperkt tot één deelname per gezin of per adres, en enkel voor deelnemers woonachtig in België.

   

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram