Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Vitaminepillen verpakt in blister bewaren beter 02.02.2010

  Bij pillen in dozen heb je binnen de week een compleet verlies van vitamine C als de pillen worden blootgesteld aan vocht, aldus een expert in voedingswetenschap.  Zelfs een aansluitend deksel kan dit niet voorkomen.

  Je pillendoos heeft misschien een nauw aansluitende dop, maar telkens als je het deksel verwijdert om er vitaminen uit te halen, komt er vocht in de doos, vooral als de vitaminen bewaard worden op vochtige plaatsen zoals de keuken of de badkamer.  Door vocht lossen vaste stoffen op en worden ze vloeibaar, een chemisch proces dat bekend staat als “oplossen”. 

  “De ingrediënten kunnen volledig verloren gaan. Het hangt af van de omstandigheden. Het hangt af van de formulering. Binnen een heel korte tijd – een week – kan je een compleet verlies van vitamine C hebben in sommige producten die gesmolten zijn,” aldus Lisa Mauer, professor in voedingswetenschap verbonden aan de Purdue University, in een artikel op www.sciencedaily.com van 2 maart.

  Volgens Mauer kan zelfs een nauw aansluitend deksel dit niet voorkomen: tekens als je het deksel verwijdert om er vitaminen uit te halen, komt er vocht in de doos.

  De enige manier om het probleem te verhelpen, is het gebruik van blisterverpakkingen die elke tablet bewaren in een vochtvrije omgeving.

  Het Deense bedrijf Pharma Nord heeft altijd een beleid gehad om voedingssupplementen te produceren in blisterverpakkingen die voldoen aan de EU en FDA vereisten inzake “waterdampdoorlaatbaarheid”: dit garandeert dat de tabletten niet worden aangetast door vocht (of stof).

  Een ander voordeel van blisterverpakkingen is dat je alleen de pillen aanraakt die eruit worden gehaald voor gebruik op dat moment.  Bij pillen in dozen neem je typisch enkele pillen in de hand en doe je de rest weer in de doos, waardoor ongebruikte pillen telkens worden blootgesteld aan bacteriën.

  Bron: www.sciencedaily.com, 2 maart 2010
  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram