Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Vitamine D supplement in olie voor het immuunsysteem
  Je immuunsysteem heeft extra vitamine D nodig tijdens de koude periode

  Vitamine D is een vetoplosbare voedingsstof. Daarom moet je altijd kiezen voor een supplement met vitamine D in een olieachtige oplossing in capsules voor een betere opname. Maar als je een preparaat wilt met een gegarandeerde biologische beschikbaarheid, is dat een speciaal detail waar je op moet letten.

  Vitamine D speelt een belangrijke rol in de menselijke gezondheid. Het helpt bij het behoud van sterke botten, het ondersteunt een normale spierfunctie en het draagt bij aan een normale immuunafweer. De rol in het ondersteunen van het immuunsysteem is vooral relevant in de periode van oktober tot april, wanneer we vatbaarder zijn voor virussen en infecties.

  Belangrijk om het juiste type vitamine D te kiezen

  Tijdens dit deel van het jaar krijgen we niet het zonlicht dat we nodig hebben om vitamine D in onze huid aan te maken. De voeding levert slechts beperkte hoeveelheden van deze voedingsstof, dus het kan een goed idee zijn om een supplement vitamine D in te nemen. Het is belangrijk om de juiste soort vitamine D te kiezen om het meeste voordeel te halen uit suppletie. Vitamine D is verkrijgbaar in tabletvorm, maar de betere preparaten zoals D-Pearls bevatten vitamine D in een olieachtige oplossing, en dat heeft duidelijk specifieke voordelen.

  Volgens Susanne Gjedsted Bügel, hoogleraar Humane Voeding aan het departement Voeding, beweging en sport van de universiteit van Kopenhagen in Denemarken, is er een essentieel verschil tussen tabletten en capsules met olie.

  "Als je vitamine D in tabletvorm kiest, moet je de tabletten samen met een vetrijke maaltijd innemen. Veel mensen zullen hun vitamine D innemen in combinatie met hun ontbijt, de maaltijd van de dag die het minste of geen vet bevat. Hierdoor neemt het lichaam de vitamine niet zo goed of zelfs helemaal niet op. Een betere oplossing is om te kiezen voor een preparaat met vitamine D dat al is opgelost in een soort olie. Dat maakt het aanzienlijk makkelijker voor het lichaam om de voedingsstof op te nemen," zegt professor Bügel.

  Het belangrijke detail dat mensen niet weten

  Er zijn veel verschillende preparaten die vitamine D in met olie gevulde capsules bevatten. Het is logisch dat een consument aanneemt dat ze allemaal even effectief zijn, maar dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Pharma Nord heeft het makkelijker gemaakt om door de jungle van vitamine D-supplementen te navigeren door het ultieme kwaliteitsstempel aan te bieden: wetenschappelijke documentatie.

  Het D-Pearls preparaat is getest in talloze onderzoeken die zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Dit zijn menselijke interventiestudies waarbij wetenschappers hebben getest hoe het supplement verschillende lichaamsfuncties beïnvloedt. Tot nu toe is het product getest op spierfunctie, mentale prestaties, stresstolerantie en immuunafweer.

  Elk onderzoek naar D-Pearls heeft aangetoond dat het vitamine D-gehalte effectief in het bloed wordt opgenomen en de vitamine D-status van het lichaam dienovereenkomstig verhoogt.

  Er zijn drie verschillende D-Pearls sterktes (10, 20, 38 en 75 microgram). Het supplement is ook verkrijgbaar in een 100% plantaardige versie (38 microgram) die bijzonder geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram