Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Verontrustende gezondheidstrend duikt op in België - chroom kan een oplossing zijn
  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

  In een recente studie uit België hebben onderzoekers de prevalentie van obesitas in Europa onderzocht en geschat hoe de cijfers in 2030 zullen zijn. De resultaten zijn niet verrassend, maar wel zorgwekkend.

  In de snelle wereld van vandaag zitten velen van ons langere tijd vanwege hun werk of dagelijkse routines. Je weet waarschijnlijk wel dat overmatig zitten een nadelig effect kan hebben op je algehele gezondheid, zoals voor de ontwikkeling van obesitas en voor een slechte bloedsuikerhuishouding. Eén mineraal kan echter een deel van de oplossing zijn.

  Obesitas neemt toe in Europa

  In heel Europa, ook in België, tekent zich een verontrustende trend af - de burgers worden steeds zwaarder, en dit kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen. Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) neemt de prevalentie van obesitas in Europa gestaag toe. In 1980 was het obesitaspercentage 48,0% en in 2015 was het gestegen tot een duizelingwekkende 59,6%.

  Het dilemma van de zittende levensstijl

  Een belangrijke oorzaak van deze toename in obesitas en slechte bloedsuikercontrole is onze steeds meer zittende levensstijl. Velen van ons brengen uren achter hun bureau door en zitten het grootste deel van de dag, waardoor we weinig tijd overhouden voor lichamelijke activiteit. Dit gebrek aan beweging kan leiden tot een daling van de bloedsuikerspiegel, waardoor we hunkeren naar snelle en suikerrijke snacks voor een snelle energieboost.

  Wat kunnen we dan doen om onze bloedsuikerspiegel gezond te houden?

  Een mogelijke oplossing: Chroomsupplementen

  Een mogelijke oplossing die de aandacht heeft getrokken van wetenschappers en onderzoekers is het supplementeren van chroom. Chroom is een essentieel spoormineraal dat de bloedsuikerspiegel helpt reguleren. Door een chroomsupplement te nemen, kun je het vermogen van je lichaam om je bloedsuikerspiegel effectiever te reguleren ondersteunen.

  10 keer betere opname

  Onze chroomtabletten bevatten elk 100 microgram chroom in de vorm van een organisch celgebonden chroomgist, ChromoPrecise. ChromoPrecise bevat geen levende gistcellen, maar een chroomhoudend eiwitrijk poeder gemaakt van gistcellen.

  ChromoPrecise is de enige goedgekeurde chroomgist in Europa en het chroom wordt 10 keer beter opgenomen in het lichaam (erkend door EFSA). Eén tablet per dag is voldoende.

  Bron: De Pauw R et al. Past, present, and future trends of overweight and obesity in Belgium using Bayesian age-period-cohort models. BMC Volksgezondheid 22, 1309 (2022). doi: 10.1186/s12889-022-13685-w

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram