Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Nutriëntentekort bij ouderen?
  Het is algemeen geweten dat het voor bepaalde personen nuttig is om een aanvullend voedingssupplement vitamine D in te nemen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij ouderen. Dr. Miller en zijn team onderzochten in hun studie de mate waarin vitamine D een rol speelt bij bepaalde ouderen. Daaruit bleek nogmaals hoe interessant het kan zijn om een voedingssupplement vitamine D als aanvulling in te nemen. De resultaten waren hetzelfde onafhankelijk van ras of etniciteit. Wat ook opviel was de prevalentie van lage vitamine D-waarden bij Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse deelnemers. Die was opmerkelijk hoger dan bij blanke deelnemers.

  Een tekort bij 1 op 4

  In België heeft een 8 op 10 mensen een tekort aan vitamine D. Volgens het Amerikaanse onderzoek had meer dan een kwart van de deelnemers een vitamine D-tekort (<12 ng/ml) en 35% had een vitamine D-insufficiëntie (12 tot <20 ng/ml). Dr. Miller stelde vast dat de algemene gezondheid alsook specifieke gezondheidsproblemen beter was bij de ouderen die een voedingssupplement vitamine D innamen.
   

  Voedingssupplementen mogelijk nuttig

  Uit het onderzoek bleek dat ouderen met lage vitamine D-waarden een snellere achteruitgang kende van hun gezondheid. Ondanks dat het voorlopig nog onbekend is of vitamine D in bepaalde gevallen kan helpen, suggereert Dr. Miller toch dat artsen hun oudere patiënten een voedingssupplement vitamine D gaan toe dienen indien nodig.

  Miller, Joshua W. Vitamin D Status And Rates Of Cognitive Decline In A Multiethnic Cohort Of Older Adults. American Medical Association, 2015. Web. 14 Sept. 2015.
   

  To the frontpage

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma. t/m vr. 8u00 – 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram