Search for

    Zoek Resultaten

    Close

    Nutriëntentekort bij ouderen?




    Het is algemeen geweten dat het voor bepaalde personen nuttig is om een aanvullend voedingssupplement vitamine D in te nemen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij ouderen. Dr. Miller en zijn team onderzochten in hun studie de mate waarin vitamine D een rol speelt bij bepaalde ouderen. Daaruit bleek nogmaals hoe interessant het kan zijn om een voedingssupplement vitamine D als aanvulling in te nemen. De resultaten waren hetzelfde onafhankelijk van ras of etniciteit. Wat ook opviel was de prevalentie van lage vitamine D-waarden bij Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse deelnemers. Die was opmerkelijk hoger dan bij blanke deelnemers.

    Een tekort bij 1 op 4

    In België heeft een 8 op 10 mensen een tekort aan vitamine D. Volgens het Amerikaanse onderzoek had meer dan een kwart van de deelnemers een vitamine D-tekort (<12 ng/ml) en 35% had een vitamine D-insufficiëntie (12 tot <20 ng/ml). Dr. Miller stelde vast dat de algemene gezondheid alsook specifieke gezondheidsproblemen beter was bij de ouderen die een voedingssupplement vitamine D innamen.
     

    Voedingssupplementen mogelijk nuttig

    Uit het onderzoek bleek dat ouderen met lage vitamine D-waarden een snellere achteruitgang kende van hun gezondheid. Ondanks dat het voorlopig nog onbekend is of vitamine D in bepaalde gevallen kan helpen, suggereert Dr. Miller toch dat artsen hun oudere patiënten een voedingssupplement vitamine D gaan toe dienen indien nodig.

    Miller, Joshua W. Vitamin D Status And Rates Of Cognitive Decline In A Multiethnic Cohort Of Older Adults. American Medical Association, 2015. Web. 14 Sept. 2015.
     

    À la page d'accueil

    Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

     

    Openingstijden 

    Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

    +32 2 720 51 20  

    Adres  

    Pharma Nord bv
    Minervastraat 14
    1930 ZAVENTEM
    België / Belgium

    Instagram