België | Select other Country

Nieuw verrassend onderzoek: Bijna alle diabetici nemen voedingssupplementen
Een Deense studie, tussen diabetes type 1- en type 2 patiënten, heeft aangetoond dat vrijwel elk van hen voedingssupplementen neemt.

Hoewel het onderzoek beperkt is tot 774 mannelijke en vrouwelijke diabetici, is één ding zeker: mensen met type 1- of type 2-diabetes geloven steevast in het belang van een verhoogde inname van essentiële voedingsstoffen.

 

99% is gebruiker

Via een online experiment werd er gepeild naar hun voedingsgewoonten en het regelmatig gebruik van verschillende voedingssupplementen. Het onderzoek toont aan dat maar liefst 99% van de diabetes-patiënten voedingssupplementen neemt, zonder verschil in geslacht. 

De gegevens werden vervolgens ook vergeleken met de algemene bevolking, waarvan zo'n 64% voedingssupplementen neemt.

 

Zink, magnesium en coënzyme Q10

De voedingsstoffen die de meeste populariteit leken te hebben bij diabetici zijn vitamine D, calcium, magnesium, zink en Q10. De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift “Data in Brief” in 2019 en kan worden gebruikt om verschillen in het gebruik van voedingssupplementen bij patiënten met diabetes en de algemene bevolking te identificeren. De beschikbare resultaten kunnen ook worden gebruikt door gezondheidsprofessionals en wetenschappers voor verder onderzoek en als referentie.

 

Help een goede gezondheid te behouden

Voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het behoud van de menselijke gezondheid. Magnesium, dat meer dan 300 verschillende biochemische reacties ondersteunt, is bijvoorbeeld nodig voor de normale zenuw- en spierfunctie. Vitamine D, dat ook noodzakelijk is voor het behoud van een goede gezondheid, draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en heeft nog andere belangrijke functies. Vrijwel alle cellen en weefsels in ons lichaam hebben vitamine D-receptoren, wat aangeeft hoe belangrijk deze vitamine is voor het lichaam.

Essentiële voedingsstoffen zijn dus noodzakelijk om een goede en vitale gezondheid te behouden. Voedingsupplementen van Pharma Nord zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bevatten deze essentiële voedingsstoffen in een goed opneembare vorm en zijn zonder voorschrift verkrijgbaar bij elke apotheker. Meer informatie? Klik op de links hieronder!

Lees meer
Lees meer

 

 

 

 

 

To the frontpage

Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

 

Openingstijden 

Ma. t/m vr. 8u00 – 16u30

+32 2 720 51 20  

Adres  

Pharma Nord bv
Minervastraat 14
1930 ZAVENTEM
België / Belgium

Instagram