Search for

    Zoek Resultaten

    Close

    Kwalitatief oud worden




    We leven allemaal langer, dat is een feit. Maar betekent dit dan ook dat we tot aan het einde van ons leven gezond zijn? Uit cijfers van Eurostat blijkt dit niet het geval te zijn. In België leven we gemiddeld tot 64 jaar in goede gezondheid. De jaren die daarop volgen, worden dus in minder goede of slechte gezondheid ervaren. Dat is voor mannen gemiddeld nog 13 jaar en voor vrouwen 18 jaar van hun leven.

    In 2012 verscheen in kranten over heel de wereld informatie over de KiSel-10 studie nadat de Zweedse wetenschappers de resultaten bekendmaakten in 'the International Journal of Cardiology'.

    De onderzoekers wilden enerzijds weten waarom de resultaten zo goed bleken te zijn en gingen specifieker gaan onderzoeken naar wat nu de effecten op celniveau waren. Diverse cellulaire-parameters van “oud-worden” werden geanalyseerd en bij de parameters NT-proBNP, P-Selectin, CRP (C-reactive protein), Copeptin en MR-proADM bleken die van de Q10- en Seleniumgroep veel beter te zijn. Van in het begin vroegen zij zich af of de resultaten van het onderzoek ook een effect zouden hebben op de levenskwaliteit. Daarom werd om de 6 maanden gedurende de hele studietijd gepeild naar volgende acht onderdelen:
     

    1. Fysieke functie (FF),
    2. Beperking vanwege fysieke
           gezondheidsproblemen (LF),
    3. Lichaamspijn (LP),
    4. Algemene gezondheid (AG),
    5. Vitaliteit (VT),
    6. Sociaal functioneren (SF),
    7. Beperking vanwege emotionele
           gezondheidsproblemen (LE),
    8. Mentale gezondheid (MG)



    De deelnemers moesten een vragenformulier invullen van hoe zij zich op dat moment voelden en wat ze nog konden doen. Aan het einde van het studieverloop werden de resultaten vergeleken met de eerste antwoorden. Zo kon men een evolutie meten in de verschillende onderdelen.


    Mentaal en fysiek gezonder

    De wetenschappers konden aantonen dat de levenskwaliteit van de ouderen die selenium en Q10 innamen opmerkelijk beter was op het einde van de studie vergeleken met de placebogroep. Ze voelden zich fysiek fitter, waren actiever en ondervonden een grotere mentale fitheid. Bovendien hadden ze tot 13% minder ziekenhuisdagen ten opzichte van de deelnemers die een placebopil namen.

    Gezondheid behouden

    Zowel de oorspronkelijke KiSel-10 als de vervolgstudie tonen aan dat selenium en Q10 interessante voedingsstoffen zijn om een goede gezondheid te kunnen behouden tot op latere leeftijd. Een actieve levensstijl kunnen bewaren en op die manier in goede conditie blijven, is de voornaamste sleutel tot succes voor een goede fysieke en mentale functie en dus het behoud van een goede levenskwaliteit.

    Gedocumenteerde kwaliteit

    De gebruikte voedingssupplementen, Bio-Q10 en SelenoPrecise, worden door het Deense bedrijf Pharma Nord ontwikkeld en vervaardigd. Dankzij de vele studies kunnen ze hun doeltreffendheid effectief bewijzen. Bio-Q10 is uitstekend gedocumenteerd dankzij meer dan 80 studies en is zelfs de officiële referentie van het International Coenzyme Q10 Association (ICQA), de organisatie die Q10-onderzoek wereldwijd organiseert. Het gepatenteerde organische seleniumgist, SelenoPrecise, bewees zijn betrouwbaarheid en veiligheid in meer dan 40 studies. Bovendien is het ook aangetoond dat SelenoPrecise voor 88,7% effectief opgenomen wordt in het lichaam.

    Bron:
    “Improved health-related quality of life, and more days out of hospital with supplementation with selenium and coenzyme Q10 combined. Results from a double blind, placebo-controlled prospective study”, Peter Johansson, Ö. Dahlström, U. Dahlström, U. Alehagen; The Journal of Nutrition, Health & Aging, April 1. 2015
     
    À la page d'accueil

    Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

     

    Openingstijden 

    Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

    +32 2 720 51 20  

    Adres  

    Pharma Nord bv
    Minervastraat 14
    1930 ZAVENTEM
    België / Belgium

    Instagram