Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Kan selenium koppels die moeite hebben om zwanger te worden, helpen?
  Een nieuwe studie toont het verband aan tussen schildklieraandoeningen en onvruchtbaarheid bij vrouwen. Om een optimale werking van de schildklier te garanderen, is de bijdrage van het essentiële micronutriënt selenium nodig. In onze dagelijkse voeding zit echter te weinig selenium waardoor er mogelijk een tekort ontstaat. Voor koppels die moeite hebben om zwanger te worden, kan het dus interessant zijn om eerst een supplement met selenium te proberen alvorens dure ivf-behandelingen te ondergaan.

  De meeste mensen geloven terecht dat onvruchtbaarheid voornamelijk het resultaat is van een slechte spermakwaliteit. Eerder onderzoek toonde al aan dat selenium hierbij kan helpen. Een recente Britse studie1 die onlangs werd gepubliceerd in het vakblad The Obstetrician & Gynaecologist, wijst ook in de richting van een heel andere verklaring: schildklieraandoeningen bij vrouwen.
  Volgens de onderzoekers die de studie verrichtten, zouden schildklierafwijkingen nadelig kunnen zijn voor de reproductieve gezondheid. Afwijkingen kunnen leiden tot een lagere kans om zwanger te worden, een hoger risico op een miskraam, enzovoort. Blijkbaar produceert de schildklier hormonen die een essentiële rol spelen in de groei en de ontwikkeling en kunnen veranderingen in de werking van de schildklier grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling vóór, tijdens en na de bevruchting.

  Een behandeling met selenium?

  Het is algemeen aanvaard dat selenium noodzakelijk is voor de goede werking van de schildklier. In West-Europa zitten veel mensen om verschillende redenen op de grens van een tekort aan deze voedingsstof en dat kan problemen met zich meebrengen. De vraag is of seleniumsupplementen overwogen moeten worden als eerstelijnsbehandeling voor onvruchtbare koppels voordat ze met een dure ivf-behandeling (in-vitrofertilisatie) starten. Dat kan de moeite waard zijn omdat selenium een veilige, natuurlijke en biologisch essentiële voedingsstof is die noodzakelijk is voor de goede gezondheid van mens en dier.

  Lees hier meer over Selenium + Zinc van Pharma Nord

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram