Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Je hersenen zijn afhankelijk van omega 3-vetzuren
   

  Als je van de smaak van vis houdt, blijf het dan eten. Als je geen fan bent van vis, kun je overwegen om een visoliesupplement te nemen, omdat je hersenen afhankelijk zijn van omega 3-vetzuren om goed te blijven functioneren. Lees verder en ontdek waarom je hersenen zo verslaafd zijn aan vis.

  Zestig procent van je hersenen bestaat uit vet. Essentiële vetzuren zoals omega-3 uit vis zijn bijzonder belangrijk. Daarom is het so cruciaal om regelmatig vis te eten. Op de lijst van landen met de consumptie van zeevruchten staat België op nummer 65. Volgens Statista eet 43 procent van de Belgen één keer per week vis, 23 procent eet 2 tot 3 keer per week vis en 25 procent eet minder dan één keer per week vis. Een groot percentage van de Belgen vervangt vlees door vis als eiwitbron, maar de visconsumptie is nog steeds niet voldoende om aan de voedingsrichtlijnen te voldoen.

   

  Helpt de hersenen op te bouwen en te onderhouden

  De twee belangrijkste omega-3 vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Beide hebben vitale functies in het lichaam, maar DHA is vooral interessant als het gaat om de gezondheid van de hersenen. Volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) draagt een dagelijkse consumptie van 250 mg DHA bij aan het behoud van een normale hersenfunctie, terwijl een zwangere vrouw kan bijdragen aan een normale hersenontwikkeling van de hersenen van haar ongeboren kind door haar dagelijkse inname van DHA met nog eens 200 mg te verhogen - wat haar totale inname van DHA op 450 mg per dag brengt.

   

  Een supplement kan van pas komen

  Helaas eten veel mensen, niet alleen in België maar in heel Europa, niet genoeg vis om aan die hoeveelheid te komen, en er zijn ook veel mensen die gewoon niet van de smaak van vis houden, wat betekent dat ze geen manier hebben om genoeg van de vitale omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Een alternatieve manier om omega-3 in je dieet op te nemen is het nemen van een visoliesupplement zoals Bio-Marine Plus. Dit heeft verschillende voordelen:

  Ten eerste is het heel gemakkelijk om te achterhalen hoeveel omega-3 (EPA en DHA) je binnenkrijgt, omdat de exacte inhoud van elke capsule op de verpakking staat vermeld.

  Ten tweede is de visolie gezuiverd. Dit betekent dat ongewenste verontreinigende stoffen zoals zware metalen en gifstoffen die de neiging hebben zich op te hopen in vis, zijn verwijderd.

  Tot slot zijn de omega-3 vetzuren in Bio-Marine Plus zeer goed opneembaar voor het lichaam. In de natuur komen omega-3 vetzuren voor als triglyceriden die moeten worden afgebroken in het spijsverteringsstelsel. In Bio-Marine Plus zijn de omega-3 vetzuren al omgezet in opneembare vrije vetzuren die het lichaam direct kan gebruiken.

   
  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram