Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Hogere aanbevelingen selenium volgens Scandinavische experten
  Een hogere seleniuminname wordt door sommige deskundigen aanbevolen

  Zowel mannen als vrouwen worden geadviseerd om hun dagelijkse inname van selenium met 50 procent te verhogen, volgens bijgewerkte voedingsrichtlijnen van de Noordse Raad. Het seleniumgehalte in dat deel van Europa is al relatief laag.

  Mannen en vrouwen in de Scandinavische en Baltische landen worden nu geadviseerd om hun dagelijkse inname van het essentiële spoorelement selenium te verhogen. Volgens de herziene Scandinavische voedingsaanbevelingen moeten mannen hun dagelijkse inname van selenium verhogen van 60 tot 90 microgram, terwijl vrouwen hun inname moeten verhogen van 50 tot 75 microgram per dag. Vergeleken met de vorige Nordic Nutrition Regulations-richtlijnen is dit een verhoging van 50 procent in de aanbevolen dagelijkse inname voor deze specifieke micronutriënt. In België wordt een dagelijkse inname van 70µg aanbevolen voor zowel mannen als vrouwen.

   

  Ondersteunt vitale lichaamsfuncties

  Volgens het herziene rapport hebben de Scandinavische en Baltische landen een laag seleniumgehalte in de bodem, wat wordt weerspiegeld in de lage concentraties van de micronutriënt in lokaal geteeld voedsel. Dit vormt een potentieel probleem omdat selenium nodig is voor de ondersteuning van 25-30 verschillende seleniumafhankelijke enzymen die selenoproteïnen worden genoemd. Deze selenoproteïnen controleren een aantal lichaamsfuncties zoals de schildklier, het immuunsysteem, vruchtbaarheid, celbescherming en vele andere. Maar er zijn manieren om dat obstakel te overwinnen.

   

  Met selenium verrijkte meststoffen

  In Finland, waar de seleniuminname vroeger relatief laag was, werd in 1984 een officieel besluit genomen om selenium aan landbouwmeststoffen toe te voegen en dit beleid is sindsdien gehandhaafd. Als gevolg van deze ingreep heeft de Finse bevolking een voldoende seleniuminname. In andere landen zijn geen vergelijkbare maatregelen genomen, maar er zijn alternatieve strategieën om een optimale seleniumstatus te garanderen.

   

  Ook verkrijgbaar in tabletvorm

  Het wordt aangeraden om veel seleniumrijk voedsel te eten, zoals noten, orgaanvlees, vis, schelpdieren en volkoren granen. Daarnaast kan men een seleniumsupplement in tabletvorm nemen als onderdeel van een verder uitgebalanceerd dieet.

  Het gepatenteerde seleniumgist van Pharma Nord, SelenoPrecise, is gedocumenteerd in meer dan 40 gepubliceerde onderzoeken en heeft een uitstekende absorptie en retentie.
  SelenoPrecise bevat ten minste 20 verschillende organische seleniumsoorten, wat dezelfde variëteit aan seleniumsoorten vertegenwoordigt die je krijgt door het eten van een veelzijdig dieet met verschillende seleniumrijke voedingsmiddelen. Ook Selenium+Zinc bevat de gepatendeerde seleniumgist van Pharma Nord.

   

  Verkozen door onderzoekers

  Vanwege deze goed opgezette onderzoeken kozen de onderzoekers achter de baanbrekende KiSel-10-studie (International Journal of Cardiology, 2013) dit specifieke seleniumpreparaat voor hun onderzoek. De studie werd uitgevoerd bij 443 gezonde Zweedse mannen en vrouwen met een lage seleniumstatus en toonde aan dat het preparaat het seleniumgehalte in hun bloed effectief verhoogde. SelenoPrecise is ook getest in Deense studies naar de gezondheid van de schildklier.

   
  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram