Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Officieel meer nood aan vitamine D
  De experten zijn begaan met de te lage inname van vitamine D en selenium. Maar dit gaat nu veranderen. De Hoge Gezondheidsraad (HG) is het hoogste adviesorgaan van de federale regering op het vlak van de volksgezondheid en publiceerde onlangs enkele nieuwe aanbevelingen rond vitaminen en spoorelementen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) voor o.a. Vitamine D en selenium werden verhoogd en de ADH voor ijzer verlaagd.

  Om een goede gezondheid te garanderen, bekijkt de Hoge Gezondheidsraad in welke hoeveelheid we nutriënten nodig hebben. De nieuwe ADH werden onlangs gepubliceerd op hun website. Omdat een vitamine D tekort in België vaak voorkomt bij kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en personen die bedekkende kleding dragen, heeft de Hoge Gezondheidsraad de maximumwaarden voor vitamine D opgekrikt.

  De Hoge Gezondheidsraad beveelt een ADH van 10 µg (400IE*) per dag aan bij kinderen tussen 0 en 10 jaar. Vanaf 11 jaar tot volwassen leeftijd, ongeacht het geslacht, raadt de Hoge Gezondheidsraad een ADH aan van 10 tot 15 µg per dag (400-600IE*). Bij ouderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt er een ADH van 20 µg of 800IE aangeraden.

  Vitamine D draagt bij tot de normale opname van calcium en fosfor en de instandhouding van normale botten en tanden. Het speelt ook een rol in de normale werking van ons immuunsysteem en de spierwerking.

  De Hoge gezondheidsraad is het Belgische adviesorgaan op vlak van voeding en heeft een Europese tegenhanger, EFSA. (European Food Safety Authority)

  *1µg = 40 Internationale Eenheden

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram