Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Heeft u een gevoeligheid voor gluten? Een aanvulling met selenium is dan noodzakelijk.
  Lijdt u aan coeliakie of glutenintolerantie? Zorg er dan zeker voor dat u voldoende van de essentiële voedingsstof selenium binnenkrijgt. Selenium is een belangrijke stof voor een goede gezondheid. Lees hier waarom mensen met een glutenintolerantie meer risico lopen op een tekort aan selenium.

  Coeliakie, ook wel glutengevoelige entheropathie of glutenintolerantie genoemd, is een complexe aandoening waarbij het lichaam geen gluten verdraagt. Gluten is een eiwit aanwezig in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Bij mensen met glutenintolerantie wordt het slijmvlies van de dunne darm door gluten beschadigd. Onderzoekers hebben ontdekt dat essentiële voedingsstoffen hierdoor minder goed worden opgenomen. Daardoor moet er zeker voor gezorgd worden om voldoende selenium binnen te krijgen.

  Een langdurig tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan ernstige gevolgen hebben, en dit is zeker zo voor selenium. Dit sporenelement ondersteunt meer dan 25 verschillende selenoproteïnen (van selenium afhankelijke eiwitten). Deze selenoproteïnen spelen allemaal een belangrijke rol voor de gezondheid, zo ook voor:

  • het behoud van een normaal immuunsysteem

  • een goed werkende schildklier

  • een normale vruchtbaarheid

  • gezonde haren en nagels
    

  Schildklier bijzonder gevoelig voor seleniumtekort

  Een tekort aan selenium is vooral een groot probleem voor de schildklier, die in hoge mate afhankelijk is van deze voedingsstof.
  Ongeveer één derde van de totale hoeveelheid selenium in het lichaam is terug te vinden in deze klier. Selenium ondersteunt hier de productie van de schildklierhormonen. Deze hormonen spelen een belangrijke rol bij de stofwisseling en als antioxidanten.

  Belgische grond bevat weinig selenium

  De landbouwgrond in België net zoals in heel Wes-Europa bevat relatief weinig selenium, in vergelijking met de Verenigde Staten en Japan, waar mensen vier tot acht keer meer van deze voedingsstof binnenkrijgen.

  Studies hebben aangetoond dat een dagelijkse inname van 100 microgram selenium voldoende is, maar in grote delen van Europa krijgen mensen hooguit de helft daarvan binnen.

  Organische seleniumgist

  Wanneer het moeilijk is om voldoende van deze essentiële voedingsstof binnen te krijgen, is een aanvulling met SelenoPrecise of Selenium+Zinc aan te raden.

  SelenoPrecise is het gestandaardiseerde, organische seleniumgist geproduceerd door Pharma Nord in Denemarken en werd gebruikt in 40 gepubliceerde wetenschappelijke studies. SelenoPrecise is vandaag de meest en best gedocumenteerde seleniumbron op de markt. De hoge kwaliteit en stabiliteit zijn de hoofdredenen waarom SelenoPrecise gebruikt wordt in wetenschappelijke studies en onderzoeksprojecten wereldwijd, zo ook in de grensverleggende KiSel-10 studie ("Cardiovascular mortality ..." Int J Cardio 2013) en andere ("Mortality and seleniumstatus in elderly" Eur J Clin Nutr 2016).

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram