Search for

  Zoek Resultaten

  Close

  Enkel Pharma Nord mag chroomgist verkopen
  Het positieve effect van een chroomsupplement is erg afhankelijk van de mate waarin het lichaam het supplement absorbeert. De anorganische zoutvormen van chromium en de synthetische chroombronnen hebben bijvoorbeeld een opmerkelijk lagere biologische beschikbaarheid. ChromoPrecise daarentegen (de chroombron die Pharma Nord gebruikt in Bio-Chromium) heeft een biologische beschikbaarheid die tot wel tien keer hoger is dan bij de andere chroomvormen. De Europese waakhond voor voedselveiligheid (EFSA) bevestigde dit zelfs officieel. Pharma Nord is daarmee nu het enige bedrijf dat toestemming heeft om organische chroomgist te verkopen.

  Waarom zou u chroomsupplementen nemen?

  Normaal gezien voorziet het dagelijks dieet ons van genoeg energie om de dag goed door te komen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat we alle nodige nutriënten binnenkrijgen om gezond te blijven. Soms is het echter zo dat ons glucosemetabolisme moeilijkheden ondervindt waardoor het lichaam moeite heeft om glucose (suiker) om te zetten naar energie. In dat geval kan chroom helpen.

  Behoud van een normaal bloedsuikerspiegel

  Chroom is een spoorelement dat het lichaam helpt om een normaal bloedsuikerspiegel te behouden. Het bloedsuikerspiegel is eenvoudigweg de hoeveelheid suiker die op een bepaald moment in ons bloed zit. Na een maaltijd stijgt het bloedsuikerspiegel en transporteert het hormoon insuline de glucose van het bloed naar de cellen waar het omgezet wordt in energie. Dit is de ideale verloop als het glucosemetabolisme normaal functioneert. Vanwege insulineresistentie is dat soms echter niet het geval en krijgen de cellen niet genoeg energie. Dat tekort aan glucose en energie vertaalt zich in een plotse drang naar suiker. Dat is het moment dat vele mensen grijpen naar zoetigheid en snoep.

  Drang naar suiker

  Een stuk chocolade of snoep kunnen een tijdelijke 'sugar shot' geven dankzij de snelle suikers. Zo'n sugar shot geeft meteen energie maar is maar van korte duur. Achteraf begint het weer van vooraf aan en is het bloedsuikerspiegel opnieuw te laag. Dit is een vicieuze cirkel die op lange termijn een slechte invloed heeft op de gezondheid en het lichaamsgewicht.

  Chroom ondersteunt insuline

  Vanwege insulineresistentie gaat het lichaam insuline aanmaken die niet in staat is om de glucose naar de cellen te voeren waardoor de glucose in het bloed blijft. Om de werking van insuline te garanderen, heeft het lichaam chroom nodig. Chroom dient als ware als een sleutel om de cellen van binnenuit te openen zodat de glucose de cel kan binnengaan.

  Lees hier meer over Bio-Chromium van Pharma Nord

  Wenst u een gratis staal Bio-Chromium? Vul dan dit formulier in 

                                  

  À la page d'accueil

  Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

   

  Openingstijden 

  Ma t/m vrij van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30

  +32 2 720 51 20  

  Adres  

  Pharma Nord bv
  Minervastraat 14
  1930 ZAVENTEM
  België / Belgium

  Instagram