België | Select other Country

Waarom tekort aan selenium?

We wonen in een Europees gebied met weinig selenium in de bodem waardoor we mogelijk niet genoeg selenium opnemen via ons dagelijks dieet. Dat is een feit dat ook de Hoge Gezondheidsraad niet ontgaan is. Zij verhoogden daarom de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) voor selenium. Maar wat betekent dit voor de consument? Want deze verhoging betekent niet dat ons voedsel plots meer selenium zal bevatten. Misschien brengt een supplement wel de nodige oplossing?

Lees meer

Officieel meer nood aan vitamine D

De experten zijn begaan met de te lage inname van vitamine D en selenium. Maar dit gaat nu veranderen. De Hoge Gezondheidsraad (HG) is het hoogste adviesorgaan van de federale regering op het vlak van de volksgezondheid en publiceerde onlangs enkele nieuwe aanbevelingen rond vitaminen en spoorelementen. Zo werden de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) voor o.a. Vitamine D en selenium verhoogd en de ADH voor ijzer verlaagd.

Lees meer

Een doorbraak in het cardiologisch onderzoek

Een Deense studie bij hartpatiënten toont aan dat het gebruik van een Q10-voedingssupplementen in combinatie met de therapeutische standaardbehandeling een veilige manier is om symptomen te verminderen en de kans op overleving te vergroten.

Lees meer

Enkel Pharma Nord mag chroomgist verkopen

Het positieve effect van een chroomsupplement is erg afhankelijk van de mate waarin het lichaam het supplement absorbeert. De anorganische zoutvormen van chromium en de synthetische chroombronnen hebben bijvoorbeeld een opmerkelijk lagere biologische beschikbaarheid. ChromoPrecise daarentegen (de chroombron die Pharma Nord gebruikt in Bio-Chromium) heeft een biologische beschikbaarheid die tot wel tien keer hoger is dan bij de andere chroomvormen. De Europese waakhond voor voedselveiligheid (EFSA) bevestigde dit zelfs officieel. Pharma Nord is daarmee nu het enige bedrijf dat toestemming heeft om organische chroomgist te verkopen.

Lees meer

De originele Q10-formule

Dankzij de Q-Symbiostudie werd Q10 tot een heel nieuw niveau getild. De Q10-formule van Pharma Nord werd gebruikt vanwege het kwalitatieve product en goede documentatie.

Lees meer

Onderhoud je cholesterolgehalte

Bio-Balance Rode Rijst is een natuurlijk hulpmiddel, dat hoge concentraties bevat aan de actieve substantie monacoline K (10,5 mg), dat bijdraagt tot het behoud van gezonde cholesterolwaarden.

Lees meer

Spierpijn en gestresseerd ?

Magnesium kan ervoor zorgen dat je spieren, zenuwstelsel en energiemetabolisme opnieuw in balans zijn. Bovendien is BioActive Magnesium uiterst goed opneembaar.

Lees meer

Beste product 2015

Dankzij een biologische beschikbaarheid die tot wel tien keer beter is dan bij andere producten, mocht Pharma Nord naar huis gaan met de prijs “beste product van 2015” voor het product Bio-Chromium.

Lees meer

Beste product 2015

Pharma Nord won de award voor beste product 2015 op het Nutri- en Fytocongres. 150 professionelen brachten hun stem uit en verkozen Bio-Chromium tot beste product.

Lees meer