België | Select other Country

Veel Belgen hebben een vitamine D tekort
De Belgische bevolking krijgt te weinig vitamine D via de voeding binnen en zou het gebruik van supplementen moeten overwegen. Sommige mensen zouden het moeten nemen van oktober tot maart, andere mensen het hele jaar door. Lees verder en ervaar waarom deze vitamine zo belangrijk is.


Als inwoner van België, is de kans groot dat het vitamine D gehalte in uw bloed te laag is. Als we allemaal een perfect gebalanceerd voedingspatroon zouden hebben met veel vette vis en als we de juiste hoeveelheid blootstelling aan zon zouden krijgen het hele jaar door, dan is de kans groot dat we voldoende vitamine D krijgen om gezond te blijven. Dit is niet het geval. In België is de gemiddelde dagelijkse inname van vitamine D uit voeding minder dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid. Dit is vergelijkbaar met Groot-Brittannië, waar het ministerie van volksgezondheid Public Health England (PHE) recentelijk nieuwe richtlijnen heeft aangenomen waarin ze vitamine D supplementen adviseren voor de hele bevolking.

Bron: Knack

Vanaf 5 jaar en ouder

Naast het benadrukken dat iedereen het hele jaar door de aanbevolen hoeveelheid vitamine D binnen hoort te krijgen, adviseert het ministerie (PHE) specifiek een vitamine D supplement voor iedereen boven de 5 jaar in de periode van oktober tot en met maart.

Dit is de tijd van het jaar waarin het bijna onmogelijk is om zelf voldoende vitamine D via zonlicht te produceren. Daarnaast worden mensen die weinig of geen blootstelling aan de zon krijgen geadviseerd om het gehele jaar door een supplement te nemen.

Belangrijk voor botten en spieren
Vitamine D heeft diverse functies in het lichaam. Het is nodig voor het normaal functioneren van spieren en het immuunsysteem, maar draagt ook bij aan het opbouwen en onderhouden van normale botten. Ierse wetenschappers van University College Cork (UCC) hebben onlangs gegevens gepubliceerd waaruit blijkt dat één op de acht mensen van de Ierse bevolking te weinig vitamine D heeft voor gezonde botten.

Bron: Independent
 

Een makkelijke oplossing
Een makkelijke oplossing om een vitamine D tekort te verhelpen is met behulp van D-Pearls. D-Pearls is verkrijgbaar in een hoge dosering met 38 microgram (D-Pearls 1520) vitamine D3 voor mensen met een groot tekort aan vitamine D, bijvoorbeeld oudere mensen of mensen die een tekort aan vitamine D hebben. Ook is het product verkrijgbaar in de dosering met 20 microgram Vitamine D3, D-Pearls 800, om het vitamine D niveau te onderhouden.
 

Getest op atleten

Pharma Nord's vitamine D is getest door wetenschappers van de Universiteit van Oslo, Noorwegen. De onderzoekers gaven een hoge dosering en een lagere dosering aan twee groepen atleten en merkten op dat de voedingsstoffen efficiënt werden opgenomen door beide groepen.

Bron: ”Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status” (Translated to “Effect of vitamin D supplementation on 25 (OH) D status): Does vitamin D supplementation effect muscle function in well trained persons”, Baumann A et al, Master assignment at the Department of Nutritional Science, Oslo University, 07/ 2013.


Superieure opneembaarheid met nieuwe formule

D-Pearls is een nieuwe vitamine D formule die Pharma Nord heeft ontwikkeld met als doel om de vitamine zo goed mogelijk op te laten nemen door het lichaam. Vitamine D is in vet oplosbaar en om die reden is onze biologische beschikbare vitamine D3 opgelost in een hoge kwaliteit olijfolie, waardoor het gemakkelijk kan worden opgenomen in het spijsverteringskanaal. De kleine gelatine capsules (parels) maken het innemen makkelijker voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van pillen.

De D-Pearls 1520 is eveneens verkrijgbaar in promoverpakking. In plaats van 80 capsules (de gewone D-Pearls 1520) is er nu een promotieverpakking die 100 capsules bevat met gratis 20 extra capsules (de 100+20 formule).

Lees meer