België | Select other Country

Voor het hart, de hersenen en het zicht

  • Sterk geconcentreerd visolieproduct met 70% omega-3 vetzuren
  • Omega-3 in de vorm van makkelijk opneembare vrije vetzuren
  • De visolie is gecombineerd met vitamine B12 en folaat die van belang zijn voor het hart- en vaatstelsel vanwege hun rol bij de homocysteïne-stofwisseling, een normaal functioneren van de zenuwen en het immuunsysteem. Daarnaast dragen ze ook bij aan een normaal psychologisch functioneren en het verminderen van vermoeidheid
  • Zuivere visolie die ver onder de toegestane grens voor vervuiling blijft
  • 50% beter opneembaar door vrije vetzuren
  • Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen

Bio-Marine Plus

Pharma Nord

60 caps

150 caps

Zie verwante categoriën

[Hart, circulatie en cholesterol|, Hersens en geheugen|, Kinderen en zwangerschap|, Schoonheid en zicht|, Vetzuur|]
Print pagina
1 capsule bevat:     RI*
Visolie   500 mg  
Waarvan:      
       EPA   185 mg  
       DHA   115 mg  
En andere   25 mg  
Foliumzuur   100 μg 50%
Vitamine B12   1 μg 40%

*RI = Referentie-inname

Productinfo

Gebruiksaanwijzing:
1 tot 3 capsules per dag. Bij voorkeur tijdens of na een maaltijd in hun geheel in te nemen.
De aanbevolen dagdosis niet overschrijden.

Het verdient aanbeveling dit voedingssupplement te combineren met Selenium+ZincTm.

Vervangt noch een gevarieerde en evenwichtige voeding, noch een gezonde levensstijl.

De producten van de Bio-Serie bevatten met grote zorg geselecteerde grondstoffen.

*  min. 250 mg DHA per dag.
** min. 250 mg EPA + DHA per dag.

Beschikbare doosjes:
60, 150 caps
CNK : 1457-845, 1457-852

Ingrediënten:
Visolie (Min. 80% vrije vetzuren; van vis);
capsulewand: gelatine;
bevochtigingsmiddel: glycerol;
verstevigingsmiddel: siliciumdioxide;
kleurstof: caramel (E 150c);
antioxidant: alfa tocoferol;
foliumzuur (Vitamine B9);
cyanocoba la mine (Vitamine B12).

Bewaarvoorschrift:
Buiten het bereik van kinderen, op kamertemperatuur (15°C-25°C), droog en niet in direct zonlicht bewaren.

Vrije vetzuren in Bio-Marine Plus

De vorm waarin omega-3 vetzuren in de natuur voorkomen, is die van trygliceriden die afgebroken moeten worden tot ‘vrije’ vetzuren voordat ze via het spijsverteringskanaal kunnen worden opgenomen. Dit proces is afhankelijk van het spijsverteringsenzym lipase. De omega-3 vetzuren in Bio-Marine Plus hebben al de vorm van vrije vetzuren en kunnen daarom direct worden opgenomen, zelfs door mensen met een verminderd vermogen om lipiden op te nemen.

Bio-Marine Plus is een prima supplement voor wie om welke reden ook weinig of geen vis eet in de door de gezondheidsautoriteiten aanbevolen hoeveelheden en voor wie extra zuivere en makkelijk op te nemen visolie van belang is.
De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert gezonde mensen om dagelijks 450 mg EPA+DHA in te nemen uit voeding of via een supplement.
De American Heart Association adviseert mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en mensen met diabetes om dagelijks 1.000 mg EPA+DHA in te nemen.
Een capsule Bio-Marine Plus bevat 300 mg EPA+DHA in een prima opneembare vorm.
Bio-Marine Plus wordt 50% beter opgenomen doordat het visolie als vrije vetzuren bevat.


Wat zit er nog meer in Bio-Marine Plus?

Behalve omega-3 vetzuren bevat Bio-Marine Plus foliumzuur en vitamine B12. Beide vitaminen ondersteunen omega-3 vetzuren voor het behoud van een normaal en goed functionerend hart- en vaatstelsel. Foliumzuur is bovendien van belang tijdens de zwangerschap. Voor vrouwen die zwanger willen worden is het aan te raden om vanaf een maand vóór de conceptie tot minstens drie maanden in de zwangerschap dagelijks een supplement met foliumzuur te gebruiken.

Wat zijn omega-3 vetzuren?

De omega-3 vetzuren vormen een groep van essentiële, meervoudig onverzadigde vetzuren die vooral in vis voorkomen, met als rijkste bronnen vette vissen als haring, zalm en makreel. Twee van de belangrijkste omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Al in de late jaren zeventig toonden de twee Deense artsen Bang en Dyersberg aan dat de Eskimo’s op Groenland gemiddeld een betere gezondheid hadden dan de Deense bevolking, vanwege hun hoge visconsumptie.* Voor wie weinig of geen vis eet, is het gebruik van een supplement met omega-3 vetzuren een handige optie om verzekerd te zijn van een voldoende inname van deze gunstige stoffen. In het ideale geval levert het eetpatroon het juiste evenwicht op tussen omega-3 en omega-6 vetzuren (een groep plantaardige vetzuren). Volgens deskundigen is 1:4 de optimale verhouding tussen omega-3 en omega-6.

* Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73.
Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9


Gunstig voor hart, hersenen en gezichtsvermogen

EPA en DHA hebben verschillende gunstige effecten. Een inname van 200 mg DHA per dag draagt bijvoorbeeld bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen, ogen en het gezichtsvermogen van baby’s en jongere kinderen. Bij volwassenen draagt een consumptie van 250 mg DHA bij aan het behoud van een normale hersen- en hartfunctie.

De genoemde hoeveelheden corresponderen met 2 (200 mg) en 3 (250 mg) Bio-Marine Plus capsules per dag.

Omega-3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen van alle cellen. Ze zijn van belang voor de flexibiliteit van de celmembranen en een correct vloeistofniveau binnen de cel. Beide factoren zijn belangrijk voor het correct functioneren van cellen.

Een hoge consumptie van omega-3 vetzuren heeft een verdunnend effect op het bloed omdat het de stolling bemoeilijkt. In sommige gevallen is dat gunstig, in andere ongunstig – bijvoorbeeld in verband met chirurgische ingrepen.

Bio-Marine Plus – de feiten

Een in een wetenschappelijk tijdschrift* gepubliceerde Finse studie toonde aan dat mensen die dagelijks Bio-Marine Plus gebruiken daarvan hetzelfde gezondheidseffect ondervinden als mensen die 4-5 keer per week een vismaaltijd nuttigen

Bio-Marine Plus bevat 500 mg geconcentreerde visolie per capsule, met een omega-3 gehalte van 70% ( 35% EPA , 25% DHA en 10% overige omega-3 vetzuren)

Bio-Marine Plus heeft een extreem laag peroxidegehalte omdat de olie effectief beschermd wordt tegen oxidatie (ranzig worden)

*) J. Agren et al. 1996; Eur. Journal of Clinical Nutrition 50;765-71

Meer informatie