Q10 in plantaardige capsules

Q10 i en 100% plantebaseret kapsel

 • Q10 voor vegetariërs en veganisten
 • De Q10 Green capsules, Phytocaps®, worden gemaakt van gefermenteerde maïs, aardappelen en erwten (bevat geen cellulose ook wel hydroxypropylmethylcellulose of HPMC genoemd)
 • Phytocaps® is ontwikkeld door Pharma Nord en is een geheel nieuwe generatie natuurlijke, zachte plantaardige capsules.
 • De inhoud van Q10 Green wordt geproduceerd volgens hetzelfde gepatenteerde productieproces als Bio-Q10 Gold, waardoor een hoge, gedocumenteerde opname wordt gegarandeerd.
 • De gebruikte Q10-grondstof is identiek aan de Q10-vorm die het lichaam zelf aanmaakt.
 • Geproduceerd onder Deens farmaceutisch toezicht
Print pagina
1 plantaardige capsule bevat   % af RI*
Coënzym Q10 (Ubiquinone) 100 mg  
Opgelost in sojaloie    

*Referenceindtag

Produktfakta

Gebruiksaanwijzing:

1 tot 2 capsules per dag. Bij voorkeur tijdens/na een maaltijd in te nemen. De aanbevolen dagdosis niet overschrijden. Vervangt noch én gevarieerde en evenwichtige voeding, noch én gezonde levensstijl.

Q10 Green 100mg bevat met grote zorg geselecteerde grondstoffen teneinde én goede biologische beschikbaarheid te kunnen garanderen.

Beschikbare doos:

60 plantaardige capules
CNK 4258-711

Bewaarvoorschrift:

Buiten het beriek van kinderen, op kamertemperatuur (15°C-25°C), droog en niet in direct zonlichtbewaren.

Ingrediënten
Inhoud:

Mengsel van sojaolie (bevat geen oestrogene stoffen, Glycine max); 
coënzym Q10 (ubiquinone);
antioxidant: d-alfa-tocoferol. 
Omhulling :
Phytocaps; 
glansmiddel: hydroxypropylzetmeel, 
bevochtigingsmiddelen: plantaardige glycerol en sorbitol, 
stabilisatoren: agar, carrageen en pectine (van appel), 
gezuiverd water, 
vetvrij cacaopoeder (Theobroma cocoa), 
groene thee poeder (Camellia sinensis, Matcha), 
rode bietenpoeder (Beta vulgaris), 
kleurstof: riboflavine).

Gepatenteerde productiemethode, EP 3 190 898 B1.

Wat is Q10 Green 100 mg ?

Majs, kartofler, ærter og Q10Green phytokapsler.De bereiding Q10 Green van Pharma Nord is ontwikkeld voor het steeds groter wordende aantal consumenten dat kiest voor plantaardige producten.
Q10 Green bestaat uit zachte plantaardige capsules die Q10 bevatten in de vorm van 100 mg actieve ubiquinone opgelost in een plantaardige olie. Het werkelijke gehalte aan Q10 is volledig identiek aan dat van de oorspronkelijke Q10 GOLD, dus men kan een vergelijkbaar effect verwachten.
Q10-preparaten van Pharma Nord zijn al enkele decennia het meest verspreide Q10-merk ter wereld, wat te danken is aan het feit dat het een hoge mate van opname kan aantonen.

Phytocaps® plantaardige capsules zonder cellulose

De capsules van Q10 Green zijn de door Pharma Nord zelf ontwikkelde en gepatenteerde fytocapsules, gemaakt van lokale Deense grondstoffen zoals aardappelen, erwten en GGO-vrije maïs, die gefermenteerd worden. Met andere woorden, ze worden gemaakt van gezonde voedingsstoffen die kunnen worden verteerd.
Om de inhoud van de capsules te beschermen tegen licht is een mengsel van vetarm cacaopoeder, bietenpoeder en groene thee gebruikt.
De fyto-capsules zijn zonder de semisynthetische stof hydroxypropylmethylcellulose (HPMC), die gemaakt is van houtpulp of katoen en behandeld is met zuur. Tegenwoordig worden vrijwel alle andere zachte gelatinecapsules gemaakt met onverteerbare HPMC.
Pharma Nord kreeg ook HPMC aangeboden toen we de plantaardige capsules moesten maken, maar na analyse konden we zien dat HPMC niet voldeed aan onze kwaliteitseisen.
Daarentegen hebben we meer dan drie jaar besteed aan het ontwikkelen en testen van de fyto-capsule die in Q10 Green 100 mg wordt gebruikt om de grondstof uit de hout- en cellulose-industrie te vermijden.
De uitdaging bij de plantaardige Q10-bereiding was enkel de capsule, omdat het Q10-gehalte al vegetarisch en veganistisch is.

Wat is coënzyme Q10?

Coënzyme Q10 (of gewoon Q10) is een vitamine-achtige stof. Het wordt ook wel ubiquinone genoemd (ubi is Latijn en betekent "overal"). De naam geeft aan dat Q10 in bijna alle lichaamscellen voorkomt. Q10 is een vetoplosbare, kristallijne stof die het lichaam moeilijk kan opnemen, maar met behulp van een speciale productietechniek die door Pharma Nord is ontwikkeld en gepatenteerd, ondergaat de Q10-grondstof een speciale warmtebehandeling waardoor de Q10-kristallen bij lichaamstemperatuur volledig oplossen. Het is deze complete oplossing van Q10 en de hoge kwaliteit van de grondstof, evenals de productie volgens het GMP-protocol, dat de reden is waarom de Q10 van Pharma Nord zo'n goede opneembaarheid van de werkzame stof heeft bereikt.
Wanneer een cel energie nodig heeft, zet hij vet, koolhydraten, eiwitten en alcohol om in ATP (adenosinetrifosfaat), een molecuul dat energie in zijn chemische vorm opslaat. De cel breekt de ATP-molecule af en geeft de energie die erin gevangen zit vrij. Het hele proces vindt plaats in de cellen in enkele kleine boonvormige structuren die mitochondriën worden genoemd. Coënzym Q10 wordt in alle mitochondriën gevonden. Spiercellen zijn bijzonder afhankelijk van grote hoeveelheden energie en daarom bevatten spiercellen aanzienlijk meer mitochondriën dan andere soorten cellen. De hartspier is een goed voorbeeld van lichaamsweefsel met cellen die een groot aantal mitochondriën bevatten en een overeenkomstige grote energiebehoefte hebben.

Een zeer veilige stof

Videnskabelige artikler

Studies hebben aangetoond dat het mogelijk is om Q10-supplementen te nemen over een zeer lange periode zonder de lichaamseigen productie van de stof te beïnvloeden. Pharma Nord heeft meer dan 20 jaar ervaring in het gebruik van Q10 als voedingssupplement en als geneesmiddel.
Het is niet volledig bepaald, maar er wordt aangenomen dat er dagelijks tussen de 3 en 6 mg Q10 aanwezig is in onze voeding. Het lichaam zelf heeft een voorraad Q10 van ongeveer 1-1,5 g, waarvan het grootste deel in het hart, de lever en de nieren te vinden is.

Plantaardige bronnen van Q10

Frugt, grønt og nødderEr zijn geen grote hoeveelheden Q10 in plantaardige voedingsmiddelen. De grootste hoeveelheden Q10 zitten in vlees en orgaanvlees. De beste plantaardige bronnen van Q10 zijn:

 • Sojaboonolie en sojabonen
 • Spinazie
 • Broccolikiemen
 • Peulvruchten
 • Avocado
 • Amandelen en pinda's

Spørgsmål og svar om Q10 Green

Relaterede kosttilskud

Relaterede forebyggende lægemidler

Relateret kosmetik