Pharma Nord   Gezondheidsnieuws
- voor al wie zorg wil dragen voor zijn gezondheid

 

 

Het is officieel: we hebben nood aan meer vitamine D

De experten zijn begaan met de te lage inname van vitamine D en selenium. Maar dit gaat nu veranderen. De Hoge Gezondheidsraad (HG) is het hoogste adviesorgaan van de federale regering op het vlak van de volksgezondheid en publiceerde onlangs enkele nieuwe aanbevelingen rond vitaminen en spoorelementen. Zo werden de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) voor o.a. Vitamine D en selenium verhoogd en de ADH voor ijzer verlaagd.

 

Lees meer

 

 

  • Vitamine D draagt bij tot een goede algemene gezondheid
 

Waarom hebben we tekort aan selenium?

We wonen in een Europees gebied met weinig selenium in de bodem waardoor we mogelijk niet genoeg selenium opnemen via ons dagelijks dieet. Dat is een feit dat ook de Hoge Gezondheidsraad niet ontgaan is. Zij verhoogden daarom de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) voor selenium. Maar wat betekent dit voor de consument? Want deze verhoging betekent niet dat ons voedsel plots meer selenium zal bevatten. Misschien brengt een supplement wel de nodige oplossing?

 

Lees meer

 

Was u het vergeten?19 september Werelddag dementie

De Alzheimer Liga Vlaanderen vzw organiseerde voorbije zaterdag de 'Werelddag dementie 2015' met als thema "FEEST - 30 JAAR ALZHEIMER LIGA". De ziekte van Alzheimer is tot op heden ongeneeslijk en onomkeerbaar. Het is dus belangrijk om een gezonde circulatie, normale cognitieve functies en goede algemene gezondheid te bevorderen.

 

Lees meer