Pharma Nord   Gezondheidsnieuws
- voor al wie zorg wil dragen voor zijn gezondheid
 

Een doorbraak in het cardiologisch onderzoek

Een Deense studie bij hartpatiënten toont aan dat het gebruik van een Q10-voedingssupplementen in combinatie met de therapeutische standaardbehandeling een veilige manier is om symptomen te verminderen en de kans op overleving te vergroten. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology, Heartfailure.

 

Er is een eenvoudige reden dat een aanvulling met co-enzyme Q10 zulke verbetering kan brengen bij de standaard behandeling van patiënten die lijden aan chronisch hartfalen of hartinsufficiëntie. De toevoeging van Q10 aan de standaardbehandeling verbetert het energie-metabolisme van het hart en zorgt voor een betere pompkracht van de hartspier.

Lees meer

 

Q-Symbio

In totaal namen 420 patiënten die lijden aan chronisch hartfalen deel aan het Q-Symbio onderzoek. De helft van de patiënten kreeg zachte gelatine capsules met 100 mg co-enzym Q10 (Bio-Q10 Gold 100mg , Pharma Nord) driemaal per dag, terwijl de andere helft een placebo kreeg (een stof zonder werkzame bestanddelen). De twee groepen zijn hun standaard medicatie blijven nemen. De deelnemers werden gedurende twee jaar gevolgd waarna de onderzoekers de resultaten konden analyseren.

 

Overtuigende resultaten

Het onderzoek wees uit dat belangrijke cardiologische problemen met bijna de helft verminderden in de groep die ook Q10 kreeg. Een zelfde relatieve daling werd vastgesteld bij het aantal sterfgevallen veroorzaakt door een cardiologische voorval.

Lees meer

 

Enkel Pharma Nord mag chroomgist verkopen

Het positieve effect van een chroomsupplement is erg afhankelijk van de mate waarin het lichaam het supplement absorbeert.

Lees meer

 

Kan selenium koppels die moeite hebben om zwanger te worden, helpen?

Een nieuwe studie toont het verband aan tussen schildklieraandoeningen en onvruchtbaarheid bij vrouwen.

Lees meer