Pharma Nord   Gezondheidsnieuws
- voor al wie zorg wil dragen voor zijn gezondheid

Volgens de laatste Gezondheidsenquête heeft bijna de helft van de volwassen bevolking (van 18 jaar en ouder) overgewicht. Dit geldt voor 55 % van de mannen en 42 % van de vrouwen. Daarenboven is 14 % van de Belgen zwaarlijvig. Wat kan een chromiumsupplement betekenen in deze problematiek? Lees zeker verder en ontdek.

Sinds 1997 zijn zowel de gemiddelde BMI (gemiddelde BMI = 25,3) als het aantal volwassenen met overgewicht en zwaarlijvigheid gestegen. Ook opvallend is dat je met het ouder worden ook toeneemt in gewicht (tot 74 jaar).

Hoewel voldoende lichaamsbeweging de gezondheid ten goede komt is de situatie er niet op vooruit gegaan.
Ook de voedingsgewoonten van de Belg zijn zeker niet optimaal. Zo eet slechts 1 persoon op 10 minstens 5 porties groenten en fruit per dag!

 

Schommelende bloedsuikerspiegel

Overgewicht ontstaat door een te grote voedingsinname (vooral te rijk aan suiker) en een tekort aan lichaamsbeweging. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan aanleiding zijn tot te frequent en te veel eten wat op zijn beurt kan leiden tot het verlangen naar meer suiker. Daarom is het essentieel om de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden.

 

Hoe kan chromium helpen?

Dit is waar chromium nuttig voor kan zijn. Volgens EFSA (Europese Autoriteit voor Voedsel Veiligheid) draagt organisch chromiumgist bij tot het behoud van normale bloedsuikerwaarden. Er bestaat slechts één organische chromium gist binnen de Europese markt, en dat is ChromoPrecise.

Bio-Chromium bevat 100 microgram ChromoPrecise. Deze specifieke chromiumbron wordt tot 10 keer beter opgenomen dan andere chromiumbronnen die gecommercialiseerd worden zoals chromiumpicolinaat en chromiumchloride.

Voor meer informatie over Bio-Chromium en de ChromoPrecise grondstof, neem een kijkje op www.pharmanord.be