Pharma Nord   Gezondheidsnieuws
- voor al wie zorg wil dragen voor zijn gezondheid

   Risico vitamine D tekort Belgische bedienden

 

Het Vlaamse Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) stelde een aanbevelingsrapport op over ons dagelijks zitgedrag. En dat is alarmerend zeggen ze: we zitten gemiddeld 50 tot 85 % van de dag neer, omgerekend wel 9 uur per dag. Bovendien is de plaats waar we vaak zitten opvallend: binnenshuis.

 

Belgische werkuren

De plaats waar we neerzitten is van groot belang want die bepaalt of we in het zonlicht komen. En daar wringt het schoentje: kinderen zitten tijdens de schooluren voornamelijk binnen en mensen met een bureaujob verlaten niet vaak het kantoor. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 8 op 10 Belgen een vitamine D tekort heeft, zeker tijdens de wintermaanden als de zon op haar laagste punt staat.
 

Lees meer

 

Vitamine D belangrijk?

We beseffen het niet altijd maar vitamine D heeft enkele belangrijke functies in ons lichaam. Het draagt bij tot de instandhouding van normale botten, tanden en spieren en heeft nog tal van andere voordelen. Bovendien speelt vitamine D ook een belangrijke rol bij de normale werking van ons immuunsysteem, niet onbelangrijk nu de wintermaanden voor de deur staan.
 

Lees meer
 

 

Welk voedingssupplement kies ik?

Vitamine D is in vet oplosbaar waardoor het lichaam het beter opneemt in combinatie met olie. Een oliepreparaat is daarom de beste keuze voor een optimale absorptie. De D-Pearls van Pharma Nord zijn kleine pareltjes met natuurlijk vitamine D3 in een oliepreparaat en zijn zeer goed gedocumenteerd. Uit een Noorse studie is gebleken dat D-Pearls helpt om vitamine D tekorten op een veilige manier met fysiologische dagdosissen zeer snel en efficiënt weg te werken.