Hulp voor het hart

Nieuwe resultaten laten een goed effect zien van behandeling met Q10

Nu is er hernieuwde aandacht voor de hulp aan mensen met een Q10 tekort. Dit werd bekend gemaakt door de British Daily Mail na een congres voor hartspecialisten in Portugal.


De hoofdonderzoeker in de internationale Q-Symbio studie, Dr. Svend Aage Mortensen van het Academisch Ziekenhuis in Kopenhagen Denemarken, lichtte een tipje van de sluier op over wat we kunnen verwachten.


De kern is de vitamine-achtige stof co-enzym Q10.

We maken zelf het co-enzym Q10 aan, maar de hoeveelheid wordt minder naarmate we ouder worden, door ziekte of het gebruik van bepaalde medicijnen. Volgens de Daily Mail zal dit daarom van belang zijn voor veel mensen met een tekort aan Q10.

De hoeveelheid co-enzym Q10 in de belangrijke organen van een mens is het hoogst rond het twintigste levensjaar, daarna neemt de hoeveelheid af door het ouder worden of ziekte.

In de studie werden 420 personen met chronisch hartfalen verdeeld in 2 groepen. De ene groep kreeg een placebo (nepcapsule) en de andere groep nam 100 mg co-enzym Q10 in zachte gelatine capsules van Pharma Nord drie maal daags gedurende 2 jaar. Eerdere studies hebben laten zien dat deze groep van mensen vaak lage Q10 waarden heeft in het bloed en dat hun situatie verbeterd kan worden met supplementen.

Pharma Nord's Q10
De Q10 capsules van Pharma Nord zijn gekozen voor de studie omdat ze degelijke onderbouwing hebben voor hoge bio-availability (opname in het lichaam) en veiligheid, Pharma Nord produceert de Q10 capsules reeds vele jaren onder farmaceutische controle in Denemarken. Ze zijn gekozen tot het referentieproduct in internationaal Q10 onderzoek.

In Denemarken is de Bio-Quinon van Pharma Nord een medicijn ter voorkoming van en ter behandeling van een co-enzym Q10 tekort.

Lees meer over de Q10 producten van Pharma Nord die in Nederland te koop zijn.

Ref.: ”The energy-boosting supplement that could HALVE the number of deaths from heart failure” by Jenny Hope, Daily Mail, May 2013.

Verbeter uw bloedcirculatie

Biloba kan helpen

- maar hoe vindt u het juiste product?

In een analyse *) van 8 Biloba producten, die op de Amerikaanse markt verkocht worden, werd in maar 2 producten Biloba aangetroffen. Maar u kunt uw kans vergroten om een echt Biloba product te kopen, als u weet waar u op moet letten in de specificaties en bij de keus voor de producent.

Alleen Biloba bevat terpeenlactonen
Biloba is een populair supplement dat gewonnen wordt uit de bladeren van de Ginkgo biloba boom. Het bevat een keur aan actieve plantenstoffen, waaronder flavonglycosiden en terpeenlactonen.
De terpeenlactonen zijn unieke onderdelen van de Biloba bladeren. Maar de flavonglycosiden zijn ook te vinden in diverse andere planten. En daar zit de kern van deze zaak: een makkelijke manier om een nep Biloba product te maken is door flavonglycosiden uit andere planten te gebruiken. Een analyse waar alleen gekeken wordt naar de aanwezigheid van flavonglycosiden, zal de nep producten niet ontdekken. Maar door de hoeveelheid terpeenlactonen te meten, kan de fraude wel ontdekt worden.

Biloba bladeren zijn duur
Het is een lang en duur proces om Biloba producten te maken. Er is 50 kg aan Ginkgo biloba bladeren nodig om 1 kg extract te produceren. Daardoor worden sommige fabrikanten verleid om de hoeveelheid van flavonglycosiden te verhogen in het Biloba product door het toevoegen van gewone flavonglycosiden zoals quercitine en rutine die veel goedkoper zijn.

Betrouwbare producten
Met de resultaten van het Amerikaanse onderzoek in gedachten, is het duidelijk dat u door het kopen van het voordeligste product niet automatisch de meeste waar voor uw geld krijgt. Een manier om zeker te weten dat u echt krijgt wat er op de verpakking staat, is door te kiezen voor fabrikanten die de inhoud van het product kunnen onderbouwen. Het Ginkgo biloba product van Pharma Nord is gestandaardiseerd, farmaceutisch gecontroleerd en geproduceerd volgens de Danish Medicines Act en wordt tot slot gecontroleerd door de Deense gezondheidsautoriteit. Het product wordt onderzocht op de aanwezigheid van zowel flavonglycosiden als terpeenlactonen. Dit garandeert u een hoogwaardig kwaliteitsproduct met de gespecificeerde inhoud - in iedere verpakking.

Kwaliteit verschilt aanzienlijk
In een Britse universitaire studie *) met 18 ginkgo biloba merken (waaronder Bio-Biloba), hebben wetenschappers de antioxidant kracht van de extracten gemeten om hun effect te bepalen in het beschermen van cellen in het menselijk lichaam.
Grote variaties werden waargenomen in de studie, met aanzienlijke kwaliteitsverschillen voor wat betreft de beschermende kracht van de producten. Bio-Biloba kwam als beste product uit dit onderzoek met de hoogste score.

 

*) Ref: Chandra A, et al.: "Qualitative categorization of supplement grade Ginkgo biloba leaf extracts for authenticity." J Funct Foods 2011;3:107-14.

*) Ref: "Journal of Alternative and Complementary Medicine", October 2003: pages 625-629.

Vraag van een consument

Visolie - de grote vragen

Ik ben begonnen met het innemen van jullie visolie en heb een aantal vragen over dit product:

1. Waar wordt de vis gevangen?
2. Uit welke vis(sen) wordt de olie gewonnen?
3. Wat wordt bedoeld met vrije vetzuren?

 

Hallo,

Bedankt voor uw vragen.


De visolie in Bio-Marine wordt gewonnen uit de gecontroleerde vangst van sardines en ansjovis in de wateren langs de westkust van Zuid-Amerika. De visolie in deze vissen is met name rijk aan de belangrijke omega-3 vetzuren EPA en DHA.

Van nature komen omega-3 vetzuren voor als triglyceriden - probeer een molecuul voor te stellen met 3 lange ketens (kettingen van vetzuren). Het lichaam kan dit niet opnemen. In ons spijsverteringsstelsel splitst het enzym lipase de kettingen van vetzuren - in deze vorm worden ze vrije vetzuren genoemd en kunnen ze door het lichaam worden opgenomen. Bio-Marine bevat omega-3 in de vorm van vrije vetzuren. Het voordeel van dit type omega-3 vetzuren is dat ze direct opneembaar zijn voor het lichaam. Vrije vetzuren worden 50% beter opgenomen dan triglyceride vetzuren. U krijgt meer omega 3 binnen via capsules met de vrije vetzuren, want ze bevatten 65% omega-3 in vergelijking met gewone visolie capsules die slechts 30-35% omega 3 bevatten.


Heeft u vragen? Bezoek dan www.pharmanord.nl/contact. In verband met de privacy vermelden we niet de naam of iets anders dat de persoon die de vraag van de maand stelt kan identificeren.

Een kijkje in de fabriek

De video Production and Principles geeft u een rondleiding in de fabriek van Pharma Nord in Vojens, Denemarken.

Hier produceren we zowel voedingssupplementen als geneesmiddelen onder farmaceutische controle volgens de GMP richtlijnen.


Pharma Nord's kwaliteitseisen zijn duidelijk in ieder onderdeel van ons werk - vanaf de selectie en afhandeling van grondstoffen tot de productie en verkoop van onze producten.

Video